Misiunea scolii:

Scoala noastra ofera posibilitatea dezvoltarii personale a elevilor prin achizitia cunostintelor de baza si incearca sa raspunda asteptarilor comunitatii de formare a elevilor pentru viata cotidiana : dezvoltarea capacitatilor si aptitudinilor de comunicare, colaborare, actiune si decizie prin crearea unui climat de munca stimulativ, care sa valorizeze personalitatea individuala a fiecarui elev.

Localizarea geografica a scolii:

În zona sudică a judeţului Iaşi in zona de contact dintre Campia Moldovei si Coasta Iasilor, cu platouri si dealuri acoperite de păduri de foioase şi amestec, la distanta de 25 km de municipiul Iaşi

Personalul didactic

Cadrele didactice sunt majoritatea titulare, interesate in a-si largi orizontul de cunoastere. Urmeaza in mod constant cursurile de perfectionare oferite de Casa Corpului Didactic, sustin examenele de grad, sunt interesate in a folosi sistemul computerizat in cadrul lectiilor, fructificand astfel cunostintele dobandite in urma cursurilor.

Populaţia şcolară:

-mediu de provenienta: mediu rural (scoala Horlesti si scoala primara Lungani-Com.Voinesti- 13 %)
-
numar clase: 5-primar, 8 gimnazial, 3-gradinita

Informatii generale privind unitatea

Tipul unităţii de învăţământ – scoală cu clasele I –VIII şi grădiniţă
Forma de învăţământ – de zi
Unitatea şcolară functioneaza ca unitate cu personalitate juridica
Limba de predare –limba romana

Nivele de invatamant: prescolar-81; primar-101; gimnazial 158

Analiza complexa a comunitatii presupune:

În satul Horleşti trăiesc 2510 de locuitori a căror principală ocupaţie este agricultura (aproximativ 95%).
În sectorul comercial activează 10 societăţi comerciale, având ca profil comercializarea de bunuri de larg consum (cu preponderenţă produse alimentare).
Din totalul de 783 familii, 236 primesc ajutor social (30%).
Relatia scoala- comunitate este activa din perspectiva informarilor parintilor cu privire la rezultatele scolare ale elevilor , participarea comunitatii la activitatile festive organizate de scoala. Exista relatii si colaborari formale cu institutiile din localitate pentru sprijinirea nevoilor scolii (politia , biserica, biblioteca comunala, dispensarul medical, primarie, consiliu local, asistent social)
Nu se manifesta stari conflictuale deschise. Nu exista un plan comun de rezolvare a problemelor sociale sau culturale realizat in colaborare cu autoritatile locale.